Unik Lykketrold til årets Knæk Cancer indsamlingsshow i Aabybro

Aabybro står endnu engang sammen om en masse spændende aktiviteter og tiltag i uge 42 og 43, hvor byen støtter op om landsindsamlingen til Kræftens Bekæmpelse. Der er kommet flere nye spændende tiltag til i år og det hele kulminerer som altid i et stort indsamlingsshow i DGI Huset lørdag den 30. oktober. Her har man i år fået doneret en helt særlig gave til aftenens auktion. 

Designfirmaet bySommer har nemlig valgt at sponsorere et kunstnerisk værk, skabt af kunstneren Quang fra Herning. Quang mistede sin barndomsven Kenneth til kræften og designede en helt speciel Lykketrold, der skal sprede hans vens budskab om ”Happytime”.

Meningen med og betydningen bag ‘HAPPYTIME’ Lykketrolden, skal tolkes på to måder.

For det første er ‘HAPPY’ naturligvis positiv, hvilket ligger i ordets definition. Trolden er som et barometer – jo gladere vi er, jo mere farverig bliver den.

Den anden måde er ‘TIME’ – tiden. Trolden er farvemæssigt som et timeglas, hvor farverne er koncentreret i bunden og er minimale i toppen. Timeglasset skal symbolisere livet, hvilket vi alle har til låns. Sammensat skal ‘HAPPYTIME’ trolden minde os om den fantastiske tid, vi allerede har levet og samtidig være en kærlig påmindelse om, at leve hver dag fuldt ud – elske livet.

Quang har efterfølgende designet en ny udgave af Lykketrolden, der kun produceres i 60 eksemplarer. Heraf er blot 2 eksemplarer kommet til Danmark, når den sættes på auktion i Aabybro i en 60 centimer høj udgave. Det bliver spændende, hvad Lykketrolden kan indbringe til det gode formål.

Se evt. den meget rørende film på Knæk Cancer Aabybros Facebookside, som Kenneth og Quang har udviklet på basis af deres venskab og Quangs tilgang til at kunst kan formidle følelser i en svær tid.

Flere nye initiativer på programmetEt af de nye initiativer i år er fra 12-årige Cecilie, der har designet et par flotte øreringe, som sælges på Instagram og hos Rikke B i Aabybro. Designet sætter fokus på, at der i dag er 2 ud af 3, der overlever kræft i 5 år eller mere. Cecilie kan snart melde udsolgt og har netop bestilt et nyt parti hjem.

Et andet nyt tiltag er fra 1.A på Aabybro skole, der har fundet en sponsor, der vil donere 10 kr. pr. omgang, som børnene i klassen løber til årets motionsdag. Initiativtagerne håber, at flere vil følge idéen til næste år.

Kilde: Knæk Cancer Aabybro