Billeder fra Lys over Nordjylland

Billederne er fra i går aftes, hvor de nordjyske attraktioner Vendsyssel Teater, Bunkerne i Løkken, Skagens Museum, Bangsbo Fort i Frederikshavn, Falken i Fårup Sommerland og Musikkens Hus i Aalborg blev lyst op fra klokken 19.30 til 23.00.

Formålet med oplysningen af de nordjyske vartegn var at sætte spot på den samlede nordjyske turisme efter 18 udfordrende coronamåneder. Fårup Sommerland var initiativtageren bag med opbakning fra Destination Nord og Destination Nordvestkysten.

– Det er enormt vigtigt med denne slags initiativer, hvor der bliver sat fokus på den samlede nordjyske turismesektor. Der skal ikke herske tvivl om, at de sidste 18 måneder har været en udfordring for store dele af branchen, hvorfor der er brug for nye initiativer, der kan bringe gæsterne tilbage til attraktionerne og kulturstederne i Nordjylland, siger Peter Krusborg, direktør for Destination Nordvestkysten.

– I Nordjylland har vi en masse at byde på, og vi råder over unikke oplevelser fra nord til syd og øst til vest. Derfor vil vi hos Fårup Sommerland i samarbejde med mange af regionens øvrige aktører i bogstavelig forstand sætte spot på de nordjyske seværdigheder og genrejse turismen i fællesskab. Samtidig ønsker vi at sende en samlet opfordring til nordjyderne om at tage ud og være turist i egen landsdel – også i de mørke måneder, siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.