Kromanden og Købmanden

Foredrag på Brønderslev Bibliotek den 4. oktober kl. 13.00

Mandag den 4. oktober holder museumsinspektører Anders Kilgast Jensen fra Museum for Forsyning og Bæredygtighed foredrag på Brønderslev Bibliotek klokken 13:00. Foredraget handler om krobyen ved landevejen, med fokus på særligt to mænd: Kromanden Niels Bjørn Christensen og købmanden Henning Henningsen.

Før Brønderslev udviklede sig omkring jernbanestationen, var der opstået en bydel øst for det gamle Vester Brønderslev. Bydelen voksede op omkring en nyanlagt landevej, hvor Brønderslev Kro blev centrum. Hør om nogle af de forretninger og virksomheder, der blev etableret, og bliv klogere på nogle af de helt centrale personer i udviklingen.

Under foredraget kigger Anders Kilgast Jensen på nogle af de faktorer, der medvirkede til, at bydelen voksede frem. Hvorfor kom landevejen? Hvorfor var det lige dér, at bydelen opstod? Med kromand Christensen og købmand Henningsen personificeres den spæde udvikling, der siden førte til byens købstadstitel.

Arrangementet afholdes af Brønderslev Bibliotek og Museum for Forsyning og Bæredygtighed i anledning af Brønderslevs 100års jubilæum som købstad.

Billetter til foredraget købes gennem Brønderslev Bibliotek, billetpris 50 kr.

For at høre mere kontakt Anders Kilgast Jensen på akj@museummoss.dk eller 93390059.

Mere om foredragsholderen:
Anders Kilgast Jensen (født 1988) er museumsinspektør ved Museum for Forsyning og Bæredygtighed. Anders var redaktør og medforfatter på jubilæumsbogen ”Brønderslev Købstad længe leve!”, udgivet i 2021 af Museum for Forsyning og Bæredygtighed.

Museet har udstillingsstederne Dorf Møllegård og Vildmosemuseet.

kilde: Museummoss.dk