Indbrud på Hjallerup Skole og Hjallerup Kirke

Mandag den den 3. september kunne graver Elin Brinkmann fra Hjallerup Kirke åbne kirken til et underligt syn. Ude foran kirken var guldkors der normalt hænger på de to lysstager ved døren revet ned og lå på jorden. Jo tættere på hun kom kunne hun se at der også var en ødelagt rude i døren.

Inde i våbenhuset var døren til dåbsværelset taget af med dør og karm. Skabe og skuffer var åbnet og roddet i, og i den boks hvor kirkens sølvtøj og lysestager normalt ligger var brudt op og tømt. Inde i kirken var elektronisk udstyr og projektor også taget. Politiet blev øjeblikkeligt kontaktet og de rette undersøgelser blev foretaget.

Tirsdag morgen manglede en lærer på Hjallerup skole så sin iPad og computer, som hun havde efterladt i lærerværelset dagen før, da hun mødte ind klokken ni. Der blev kigget på overvågningsvideoen fra dagen før, hvor at skoleleder Michael Ring kunne se tre ukendte ansigter ved skolen mellem klokken 17 og 18 dagen før.

Politiet blev underettet og fik overvågningsvideoen af skolen, og kort tid efter blev der meldt ud at tyvene var fanget og tyvekosterne fundet. Alle tingene blev fundet i fin stand og kunne derefter hentes i Brønderslev.

Hos kirken var der stor lettelse og menighedsrådet er nu igang med at finde en bedre måde at sikre kirkesølvet. Indbruddet i Hjallerup er det femte inden for den sidste måned og politiet er nu igang med at undersøge om der er en samhæng mellem de forskellige indbrud